Cupcakes med fruktkött
2 dl fruktkött (ganska vått)
2 ägg
0,75 dl vegetabilisk olja
2 dl socker
2 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1 tsk muskotnöt
pärlsocker (om man vill)
Blanda snabbt ihop alla ingredienser, utom pärlsockret, i en bunke och fördela i 12 muffinsformar. Strö på pärlsocker. Grädda i 175 grader celsius i ca 20 minuter. Istället för pärlsocker kan man ha på en smarrig glasyr med färskost:
Glasyr med färskost
200 g färskost av typ Philadelphia
2 dl socker
Ta fram färskosten en stund innan så att den hinner bli rumsvarm och mjuk. Vispa sedan ihop den ordentligt med sockret med elvisp och bred på generöst på cupcakesen när de är helt avsvalnade.
Jag brukar förvara glasyren i en liten plastpåse som jag klipper av ett hörn på. Precis innan jag serverar cupcakesen eller vad det nu kan vara, så pressar jag ut lagom stora kluttar.
Två av tre barn i familjen skulle inte få för sig att äta färskostglasyr. Jag tycker däremot att det är glasyren som är själva poängen med dem. På det här sättet går det lätt att själv välja.
No comments:
Post a Comment