Thursday, February 25, 2016

Brownies

Brownies

0,5-0,75 dl fibrer från juice av bladgrönt, som spenat eller vetegräs.
2 ägg
2,5 dl socker
1 dl kakao
1,5 dl mjöl
2 tsk bakpulver
125 g smält smör
1 tsk vaniljsocker

Sätt ugnen på 175 grader. Förbered en form. Jag använder en fyrkantig form som är 20x20 cm och klipper till två 20-cm breda remsor bakplåtspapper som jag lägger i kors.

Vispa ihop alla ingredienser och häll ut jämnt i formen. Grädda 25-30 minuter. Det ska fortfarande vara lite kladdigt i mitten. Låt svalna helt innan du skär upp den. (Eller låt bli, ingen orkar vänta på att den ska bli kall i det här huset och det går bra det med. Lite kladdigt kanske.)

Godaste glasyren

100 g smör
125 g mörk choklad, hackad

Smält smöret i mikro eller på spisen. Ta det av plattan och rör ner chokladen. Rör om tills allt smält. Häll på kakan medan den fortfarande är lite varm.

No comments:

Post a Comment